Spaanse peper

on

De (genees)kracht van de Spaanse peperPeper

Spaanse peper is een verzamelnaam voor vele pepers namelijk chilipeper, cayennepeper, jalapeño en hebben een hete scherpe smaak.
De stof die deze peper zo heet maakt, heet capsaïcine. Deze stof zit in zaadlijsten, werkt geneeskrachtig en zorgt dat er endorfine vrijkomt in het lichaam.
Dit werkt pijnstillend en geeft een gelukkig gevoel.

Een groene peper is nog niet rijp en is daarom minder heet dan de rode peper.
De gedroogde vorm is veel heter dan de verse peper
Hoe dunner en kleiner de peper is hoe heter.

Geneeskrachtige werking:

  • pijnstillendPeper1
  • bij zenuwpijnen en reuma

Antiseptisch/antibacterieel:

  • bijholteontstekingen
  • middenoorontstekingen
  • keelpijn
  • slijmoplossend en reinigt de luchtwegen
  • bronchitis en verkoudheid

Stimulerend/versterkend:

  • voor het hart
  • bloedsomloop
  • houdt de bloedvaten elastisch
  • gewichtsverlies

Vitamine/mineralen:

  • vitamine A, B1, B2, B3, B6 en C

Mineralen:

  • kalium, mangaan, ijzer en magnesiumPeper2

Remedies:

  • Bij koude voeten:
    Spaanse peper (poedervorm ) in je sokken strooien.
    Uitwendig:
    kompres of als wrijfmiddel gebruiken

Opgepast:
Bij een zwakke maag Spaanse peper altijd met mate gebruiken.
Bij een teveel aan Spaanse peper en je staat in de brand helpen de volgende producten:

  • yoghurt, melk, zure room
  • rijst, olijfolie, honing
  • geen water, bier of frisdrank! Deze verspreiden juist de capsaïcine in de mond
Advertentie