Witte thee

Wist U dat witte thee nog gezonder is dan groene thee!

Witte thee komt voornamelijk uit China.

De thee komt van de plant Camelia sinensis .

Groene thee en zwarte thee komen van dezelfde plant. Alleen bij witte thee worden de jonge knoppen geplukt en binnen 48 uur verwerkt zodat alle goede eigenschappen bewaard blijven.

Er zijn verschillende soorten witte thee, maar silver needle heeft de beste kwaliteit. Witte thee bevat vitamines B 1 2 3 5 en vitamine C en veel anti oxidanten o.a. flavonoïden, witte thee bevat weinig theïne.

De smaak van witte thee is licht zoetig en bloemig.

Geneeskrachtige werking:

  • anti bacterieel
  • antiviraal
  • anti verouderingseffect
  • voorkomt gaatjes en tandplaque
  • verminderd de kans op hart en vaatziekte
  • verhoogd de stofwisseling en breekt vetcellen af
  • preventief tegen kanker
  • cholesterol verlagend
  • immuunversterkend

Te gebruiken bij:Witte thee3

  • reuma
  • artritis
  • hoge bloeddruk
  • verhoogde cholesterol
  • overgewicht
  • lage weerstand
  • bij rimpels, verouderde huid

Je kan witte thee zowel koud als warm drinken.

Witte thee5
Witte thee

Koud:
de witte thee ongeveer 2 uur laten weken in koud water. De thee krijgt meer aroma en het theïne gehalte gaat omlaag.

Warm:
water koken en laten afkoelen tot 70 tot 80 graden dan de witte thee erbij en 5-7 minuten laten trekken. Hoe langer je de thee laat trekken hoe meer anti oxidanten er vrij komen.

 

Advertentie