Asperge

Asperges zijn een delicatesse onder de groente. Ze zijn verkrijgbaar in wit, groen en paars.
De kleur wordt bepaald hoe hij geteeld wordt. Onder de grond dan is hij wit en erboven dan wordt hij groen en paars.Asperge 4

Ze zitten boordevol vitamines en mineralen, voedingsvezels en antioxidanten:

Vitamines:  A, B1, B2, B3, B5, B6, B11, C, K en E.

Mineralen:  ijzer, koper, mangaan, kalium, fosfor, zink, magnesium, seleen en calcium.

Asperges bevatten weinig calorieën en als je ze eet in combinatie met vitamine C vruchten dan verhoog je je vetverbranding.

Geneeskrachtige werking:

  • Ontstekingsremmend
  • Vochtafdrijvend
  • Nierfunctie verbeterend
  • Bloedzuiverend
  • Bevordert de darmwerking
  • Kankerwerende werking
  • Preventief tegen hart en vaatziekten

Te gebruiken bij:

Asperge
Asperge
  • Reuma
  • Jicht
  • Hartkloppingen
  • Nierproblemen
  • Leverstoornis
  • Bloedarmoede
  • Vermoeidheid
  • Bij constipatie

Bij nier en blaaskwalen:
de asperges eten, maar ook het kookvocht drinken. Laat deze eerst afkoelen.

Asperges kunnen  je urine een sterke geur geven.
Dit komt doordat je lichaam bepaalde stoffen van de asperge (asparaginezuur) omzett in zwavelhoudende verbindingen.

Tinctuur van asperges:

De asperges schillen en klein snijden.

Vul een glazen pot (die goed afsluit) met alcohol (jonge jenever, wodka). Doe de asperges in de glazen pot en sluit goed af en zet het op een donkere koele plaats.

Ongeveer 10 dagen daarna zeef je de tinctuur zodat er geen stukjes meer in zitten.

Dosering: 3 x per dag 10 druppels (dit is een algemene dosering)

 

Advertentie